Talerz zdrowego żywienia

Z wielkim zaangażowaniem uczniowie klasy piątej przystąpili do przygotowania zdrowego posiłku. Zajęcia kulinarne miały na celu promowanie zdrowego stylu życia.

W zorganizowanie śniadania włączyli się rodzice, którzy z aprobatą odnieśli się do podjętych działań wychowawczo - edukacyjnych. Przygotowując posiłek, uczniowie wykorzystali: różne gatunki pieczywa, sery, chude wędliny, pastę z jajek ekologicznych, sosjogurtowo-czosnkowy, konfitury z domowej spiżarni, owoce, warzywa, wodę mineralną. Z pomocą mamy jednej z uczennic upiekli gofry, które wzbogacili owocami i domowymi przetworami . Aktywnie pracowali przy pieczeniu tostów faszerowanych zdrowymi produktami.

Wszyscy piątoklasiści  zgodnie współpracowali, a potem z apetytem konsumowali przygotowany posiłek, zyskując energię do dalszej pracy.

                                                                                                    J. Góra